Appartementsgebouw, Antwerpen, 2013-2017

Het project wordt gerealiseerd op de hoek van de Provinciestraat en de Ploegstraat in de 19de eeuwse gordel. De aanpalende buren zijn de Antwerpse dierentuin, het 'Giraffeplein', een massief appartementsblok en een aantal statige herenwoningen. Op deze plaatst stond in het recente verleden een tankstation dat ondertussen werd afgebroken. Het gebouw ligt op de kop van een bouwblok en werkt als een sluitsteen van dit bouwblok. De gevel is opgebouwd volgens een uniforme en homogene raamindeling, welke de verhoudingen van de aanwezige bebouwing overneemt, los van het achterliggend programma (classicistische benadering van het gevelvlak). In tweede lijn zijn de raamopeningen evenwel afgestemd op het interieur en het programma (modernistische benadering van het gevelvlak). Het spanningsveld tussen beide bepaalt het ontwerp van de gevel en wordt gematerialiseerd met metalen afkastingen in wittinten. Het gevelmateriaal zelf is witte gladde bezetting. Op de kopse kant is voor elk appartement een terras voorzien. Deze zijn geschakeerd gestapeld waardoor visueel (sociaal) contact tussen de bewoners mogelijk is. Daarnaast zorgen deze terrassen voor een frivool en poetisch accent dat bijdraagt tot de beeldkwaliteit vanaf het 'Giraffeplein' en vanuit de omliggende staten.