Basisschool & turnzaal, Antwerpen, 2011-2017

IEA i.s.m. PLUSoffice

Deze 2 architectuurbureau's ontwierpen voor het Heilige Pius X instituut een helder leesbaar gebouw. Alle publieke ingangen van de school bevinden zich langsheen een semi-publieke ruimte op het eigen terrein, waardoor op drukke momenten geen drukte ontstaat op het voetpad en waardoor groepen kinderen, samen met hun begeleiders rustig en met voldoende ruimte kunnen binnen- en buitengaan. De kleuterschool bevindt zich op het gelijkvloers, achteraan, een beetje weg van de straatdrukte en gemarkeerd door een grote eik bij de inkom. De klaslokalen van de lagere school bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping en zijn bereikbaar via 2 grote traphallen, beide uitgevend op de speelplaats. Het laagst gelegen deel aan de straatzijde huisvest specifieke functies zoals de sportzaal en de administratie.