Paviljoen, Borgerhout, 2019

Een koppel filmmakers zocht een ontwerper voor het bouwen van een bijkomende kamer bovenop hun woning, om zich af te zonderen buiten het huis of weg van de dagdagelijkse handelingen. Op het dak van het dak werd een refuge toegevoegd tussen het bestaande dak groen van het dak geïnspireerd op het Japanse ceremoniële thee huis. Voor de bewoners werd een scenografische en panoramisch benadering uitgedacht voor de extra kamer die zich bevindt tussen verschillende werelden – tussen binnen en buiten – tussen buren en omgeving– tussen groen en stedelijkheid. De nieuwe kamer ligt verzonken in het dak waardoor op zit hoogte een nieuwe groene horizon wordt gevormt. De ramen framen gekozen gestileerde vista’s. Staande bovenop het dak ervaart men een 360* panoramisch zicht op het stedelijke dak-landschap van de buurt en een aantal bakens in de verdere omgeving. Het volume of de hangende kamer wordt in een eenvoudige hout-skelet-bouw- stuctuur met beglazing uitgevoerd..