2 grondgebonden woningen, Antwerpen, 2011-2015

Door de sloop van het bestaande mansarde dak en een deel van de tweede verdieping, wordt er meer licht en lucht toe gelaten in het binnengebied. Op het gelijkvloers bevinden zich de leefruimte, keuken en eetruimte van wooneenheid 1. Hier wordt een goede ruimtelijke relatie gecreeerd met de koer. Op de eerste verdieping bevinden zich de meer gesloten slaapkamers van de 2 wooneenheden. Deze worden onderling gescheiden van elkaar door de trappenhal van wooneenheid 2 en de badkamers. Op de tweede verdieping bevinden zich de leefruimte, keuken en eetruimte van wooneenheid 2. De raamopeningen worden specifiek geplaatst waar inkijk intern in de woning en naar aanpalenden wordt vermeden. De plint van het pand wordt afgewerkt met groene betonnen prefabelementen. De gevel van de 1ste en 2de verdieping wordt afgewerkt met een natuurhouten bekleding. Op de houten bekleding zal een lichte stalen rasterstructuur worden voorzien voor de geleiding van grondgebonden klimplanten. Tussen de eerste en tweede verdieping wordt een duidelijk horizontaal accent in de gevel voorzien om het dakverdieping te accenturen en daardoor een relatie te creeren met het volume aan de andere kant van de koer. Tevens wordt op de tweede verdieping, centraal een terugsprong voorzien met een dakhelling.