Lier, 2007

Het historische pand wordt gekenmerkt door een neo-barokke gevel die volledig gerestaureerd wordt. Om het historisch karakter van het pand binnen door trekken, wordt alle aandacht naar het plafond getrokken. Het plafond in plaasterwerk – dat wordt verwerkt als een eigentijdse variant op moulures- genereert een golvende beweging. Op bepaalde plaatsen zijn er schachtopeningen in het plafond, tot aan de tweede verdieping, waardoor een spel van daglicht en schaduw ontstaat en de winkel als het ware wordt opengetrokken naar de buitenwereld. De ruimtelijke verbinding van het gelijkvloers met de eerste verdieping staat centraal. Fragile investeert in Lier in de ruimtelijke structuur en pas daarna komt het decoratieve aspect aan bod. Architectuur wordt een aanzet om de stadscontext opnieuw te betrekken bij de winkelbeleving.

Foto's: Filip Dujardin